straatkunst, klimaatactief, WSRL

Straatkunst, bloemzaadzakjes en tips tegen extreme hitte en hoosbuien

9 april 2018

Waterschap Rivierenland stond zaterdag op de Markt in Tiel om aandacht te vragen voor de subsidie Klimaatactief die het waterschap sinds 1 januari aanbiedt aan de inwoners van het rivierengebied. Heemraad Mathieu Gremmen deelde bloemzaadzakjes uit en gaf tips hoe je de tuin kunt vergroenen en voorbereiden op hoosbuien of extreme droogte.

Om te laten zien  hoe het water tot aan je lippen kan komen te staan in je tuin, als er te weinig groen in staat, konden de bezoekers van de markt plaats nemen op de 3D-tekening van Straatkunstenaar Remco van Schaik. Dit leverde mooie plaatjes op. 

Heemraad Matthieu Gremmen ging als een echte marktkoopman ‘de boer op’ en deelde bloemzaadzakjes uit aan de bezoekers van‘Tiel Pakt uit’.

Kijk voor het aanvragen van de subsidie en ideeën om je tuin te vergroenen op deze website.

Waterschap zet straatkunstenaar in voor meer groen in tuinen

4 april 2018

Op 7 april is Waterschap Rivierenland aanwezig op de Markt in Tiel bij het standbeeld van Flipje. Het waterschap heeft straatkunstenaar Remko van Schaik uitgenodigd een 3D-tekening te maken rondom het onderwerp: wateroverlast bij huis.

Hiermee vraagt het waterschap aandacht voor maatregelen die inwoners van het rivierengebied zelf kunnen nemen om hun omgeving klimaatbestendig te maken. Op die manier zijn we beter voorbereid op hoosbuien en hittegolven. En kunnen we wateroverlast en overlast door hitte beperken.

Wil je meer weten over hoe je je tuin of dak kan vergroenen? Of hoe de subsidie werkt? Kom dan naar ‘Tiel pakt uit’ en ga in gesprek met het waterschap. Je krijgt ook nog wat leuks mee waarmee je je tuin alvast wat groener kunt maken.

Kijk hier voor meer informatie en ideeën.

Kom naar het Klimaatcafé in Arnhem op 5 april 2018

22 maart 2018

De binnenstad van Arnhem bestaat voornamelijk uit steen. Op warme zomerdagen is de temperatuur in Arnhem nergens zo hoog als in de binnenstad. Hierdoor krijgen inwoners last van de hitte. Tijdens hoosbuien kan overtollig regenwater door al die stenen moeilijk de grond in waardoor het riool wordt overbelast.

Samen moeten we de binnenstad klimaatbestendig maken. Wat hebben we daar nog voor nodig en wie doen er mee?
Tijdens het Klimaatcafé op 5 april gaan we het hierover hebben. Met ontwerpers, ondernemers, bewoners en gemeente gaan we praten over hoe we de binnenstad klimaatbestendiger kunnen maken. Hoe kunnen we de waarden van de stad: Groen, Creatief en Zakelijk samenvoegen tot een veelzijdig en toekomstbestendig plan voor de binnenstad.

Je bent van harte welkom in Showroom Arnhem, aan de Langstraat 20. Inloop is vanaf 16:00 uur, het programma start om 16:30 uur.

Kijk voor meer info op www.arnhemklimaatbestendig.nl

Heb je een goed klimaatidee? Het waterschap betaalt mee!

1 januari 2018

Het klimaat verandert. Extreme weersomstandigheden, zoals hoosbuien en hittegolven, komen steeds vaker voor. Samen kunnen we de kans op wateroverlast verkleinen. En ervoor zorgen dat we minder last door hitte ervaren. Bijvoorbeeld door onze eigen omgeving groener te maken. Denk hierbij aan de vervanging van tuintegels door planten, het plaatsen van een regenton, het planten van een boom, het aanbrengen van waterdoorlatende verharding in de tuin of de aanleg van een groen dak.

Op die manier maken we met elkaar onze omgeving klimaatbestendig. Ben je inwoner van het rivierengebied en heb je een goed idee? Dan betaalt Waterschap Rivierenland mee! Vanaf 1 januari 2018 kun je zo’n 25% subsidie krijgen voor maatregelen die je tuin, huis of straat klimaatbestendig maken. Misschien wilde je toch al je huis of tuin groener maken. Of hebben we je nu op een idee gebracht om dit te gaan doen.

Wacht niet te lang. Er is best wat geld beschikbaar maar op=op. Kijk hier voor meer informatie en ideeën.

Met elkaar zorgen we zo voor een rivierengebied dat goed voorbereid is op weersextremen als droogte, hitte en hoosbuien. Een uitdaging waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.

BEZOEKADRES
De Blomboogerd 1 
4003 BX Tiel
(0344) 64 90 90

CONTACT
Ideeën, opmerkingen of tips over dit onderwerp? Stuur een mailtje naar klimaatactief@wsrl.nl

ART DIRECTION & WEBDESIGN: NDOC